وی اضافه کرد: سودجویان در زمستان سال گذشته نیز با تهییج انتظارات تورمی بهدلیل اخبار سیاسی منفی، مهرماه امسال به بهانه جنگ غزه و دو هفته قبل به بهانه حادثه تروریستی کرمان، نرخ ارز بازار غیررسمی را افزایش دادند اما دیدیم که با تسلط بازارساز و فروکش کردن هیجانات، نرخها بهسرعت به سطوح قبلی خود بازگشتند.
توکلی با اشاره به این موضوع که نرخ ارز به متغیرهای کلان اقتصادی کشور خودمان و یا متغیرهای اقتصادی کشور مبدا یعنی آمریکا وابسته است، بیان کرد: در ایران تغییری در پارامترهای اقتصادی رخ نداده بلکه هر چه جلوتر میرویم و با تکیه بر آمار اقتصادی و نظریه کارشناسان به این نتیجه میرسیم که نرخ رشد نقدینگی با شدت بیشتری کاهش پیدا میکند یعنی جهت تغییر متغیرهای اقتصادی مثبت است.
وی افزود: در فدرال رزرو هیچ اتفاق و سیاست خاصی ابلاغ نشده تا نرخ برابری دلار را تحت الشعاع قرار دهد؛ بنابراین موضوع کشور یمن و درگیریهای سیاسی نمیتواند دلیل منطقی برای ایجاد تلاطم در بازار ارز باشد.
کارشناس مسائل ارزی در پایان تاکید کرد: تعدادی از دلالان قصد دارند با ایجاد نوسان از مردمی که دانش اقتصادی ندارند سواستفاده کنند؛ بنابراین افزایش نرخ دلار دلیل اقتصادی ندارد و موقتی است.
منبع : ایسنا